Strona główna     |     Oferta & Catering     |     Galeria     |     Menu     | Lokalizacja kontakt
 

Menu Weselne Alami

Organizacja imprez - Wesela Alami

Propozycja Menu na przyjęcie Weselne


--------------------------------------------------------------------------------
Wybór zup
- Pieczarkowa z łazankami - Flaki wołowe - Rosół z makaronem - Zupa cebulowa z diablotką serową - Krem z pomidorów z krutonami i świeżą bazylią - Barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem - Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem - Krem z brokuł z płatkami migdałowymi lub z julienne z łososia wędzonego - Borowikowa z groszkiem ptysiowym - Chłodnik ogórkowy - Krem ze szparagów z grillowaną szynką - Tradycyjny chłodnik botwinkowy z jajkiem

--------------------------------------------------------------------------------
Wybór dań głównych
- Filet z kurczaka faszerowany warzywami i serem - Kotlet de Volaille - Schab nadziewany pieczarkami - Udko z kurczaka faszerowane orzechami - Kotlet szwajcarski z serem i oregano - Roladki z polędwicy wieprzowej z borowikami - Medalion z kurczaka w grzankach - Eskalopki z indyka pieczone w Calvadosie - Zraz w sosie myśliwskim - Kieszonka ze schabu nadziewana śródziemnomorskim akcentem - Roladka z indyka w sosie z białego wina - Schab duszony z morelami i goździkami - Sznycel cielęcy - Kotlet schabowy z kostką lub bez - Kotlet karkowy panierowany - Eskalopki drobiowe w sosie nelsońskim - Pałki z kurczaka faszerowane rodzynkami i pistacjami z sosem śliwkowym

--------------------------------------------------------------------------------
Dodatki do dań głównych
- Ziemniaki opiekane w ziołach - Ziemniaki puree - Frytki, talarki - Ryż biały lub kolorowy - Kluski parzone, kładzione lub spezle - Bukiety warzyw gotowanych - Wybór surówek sezonowych - Zasmażane buraczki lub kapusta - Marchewka cocktailowa - Brokuły i kalafior - Oraz inne wg życzenia gościa

--------------------------------------------------------------------------------
Wybór przystawek gorących
- Boeuf Strogonow - Pieczarki w śmietanie podawane w chlebku - Egzotyczna potrawka z kurczaka - Staropolski bigos - Wieprzowina po starofrancusku w chlebku - Wątróbki drobiowe w czerwonym winie z jabłkami - Bogracz węgierski - Canelloni z mięsem i sosem neapolitańskim pod beszamelem - Marynowana wołowina po burgundzku z wiśniami

--------------------------------------------------------------------------------
Wybór przystawek zimnych
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych tj. karkówka, schab ze śliwką lub morelą, rolada z boczku, schab środkowy, faszerowany mostek cielęcy, roladki z wołowiny, cielęciny lub drobiu, szynka, kabanosy, salami lub inne w/g wyboru gości - Roladki z łososia wędzonego z serkiem mascarpone, musem kaparowym, imbirowym, koperkowym i ... - Indyk w maladze z owocami - Smakowite tymbaliki drobiowe lub rybne - Domowa galaretka z nóżek - Schab po warszawsku - ŚledĽ podany na różne sposoby - Karp i łosoś w galarecie - Rożki z szynki z musem chrzanowym i tatarskim - Melon miodowy w plastrach z szynki parmeńskiej - Tatar ze śledzia - Pasztet z domowymi marynatami - Serwowany tatar z łososia - Karp po żydowsku - Szparagi w szynce w galarecie - Jajka garnirowane szynką i łososiem - Paluszki krabowe z ogórkami z sosem jogurtowo-czosnkowym - Rolmopsy z cebulką - Befsztyk tatarski podawany podczas przyjęcia - Roladki rybne w galarecie z sandacz, szczupaka i łososia - Cocktail z krewetek z avocado - Ryba po grecku

--------------------------------------------------------------------------------
Wybór sałatek Weselnych
- Sałatka grecka z serem feta i oliwkami - Cocktail z melona, jabłek i kiwi na sałacie lodowej - Ziemniaczana z mięsem pieczonym i ogórkiem - Sałatka łososiowa z żółtym serem - Sałatka curry z kurczakiem - Seler marynowany z szynką - Sałatka Cezara z kurczakiem i imbirowym vineigrette na lodowej sałacie - Sałatka Caprese - Hawajska z szynki, ananasa oraz czerwonej fasoli - Brokułowa z jajami i pieczarkami - Tuńczyk z kukurydzą, ryżem oraz majonezem - Królewska z orzechami, suszonymi pomidorami oraz pieczoną cielęciną

--------------------------------------------------------------------------------
Dodatki Weselne
- Sos tatarski - Sos chrzanowy - Sos meksykański - Marynaty z domowej spiżarni - Świeże warzywa tj ogórek, pomidor, ... - Pieczywo i masło o różnych smakach

--------------------------------------------------------------------------------
Desery Weselne
- Asortyment ciast tradycyjnych, 5 rodzai - Patery z owocami - Wystrzałowe lody z owocami

--------------------------------------------------------------------------------
W cenie menu weselnego proponujemy:
- Powitalny chleb z solą - Wybór 2 wykwintnych zup z naszej ofert - Zestaw 2 dań głównych serwowanych o wybranych porach - Wybór 1 przekąski gorącej z naszych propozycji - Asortyment 7 przekąsek zimnych - Wybór 3 sałatek wybranych z naszej ofert - Ciasta-5 rodzai oraz patery owoców - Napoje gazowane, asortyment soków, woda mineralna wszystko bez limitu - Kawa i herbata bez ograniczeń - Tort okolicznościowy jako prezent dla młodej pary od Alami, piętrowy

--------------------------------------------------------------------------------
Na Państwa życzenie organizujemy dodatkowe atrakcje:
- Stół wiejski, wędlina z przydomowej wędzarni - Pieczony prosiak z kaszą - Łosoś w całości w szuwarach na postumencie - Grill na świeżym powietrzu



170 zł od osoby.

dotyczy wesel na min. 100 osób


WSZELKIE UWAGI I PROPOZYCJE DOTYCZĄCE MENU "Wesele" MILE WIDZIANE

Telefony kontaktowe:

536 972 285
531 977 351
733 272 488


Alami © 2017